Informatie bezoekers

Informatie bezoekers

LET OP: Dit jaar verzamelen alle rijtuigen weer bij Kasteel Vorden. U bent van harte welkom om vanaf 8.00 uur het aanspannen en de jurering te bekijken. Vanaf 9.45 uur zullen de rijtuigen vertrekken. Rond de lunch komen ze weer terug bij Kasteel Vorden en kunt u alle aanspanningen weer bij elkaar bewonderen.

's Middags rijden de rijtuigen vanaf 15.00 uur twee keer door het dorp. Aansluitend zal de prijsuitreiking op het parkeerterrein voor Hotel Bakker plaatsvinden.

De route die de aanspanningen gaan rijden vindt u hier.

Het inspanterrein bevindt zich bij Kasteel Vorden, De Horsterkamp 8, 7251 AZ Vorden. Klik hier voor een routebeschrijving naar het Kasteel in Google Maps.

Het tijdschema ziet er als volgt uit:

Vanaf 8.30 uur presentatie (jurering) van de aanspanningen.

Van 9.45 tot 10.15 uur individuele start van de rijtuigen.

Rond 11.00 uur arriveren de eerste rijtuigen bij Kasteel de Wildenborch voor de sherrystop. U kunt hier de rijtuigen bekijken. Er is geen horeca voor bezoekers aanwezig, alleen voor de deelnemers.

Rond 12.30 uur aankomst bij Kasteel Vorden voor de lunch.

Vanaf 13.45 uur start middagroute, vertrek van de rijtuigen.

Vanaf 14.00 uur wordt er in de dorpsstraat een demonstratie van vaardigheidsproeven gegeven. Een vaardigheidsproef is een onderdeel van een CIAT. CIAT staat voor Concours Internationaal Aanspanning en Traditie. Deze wedstrijd voor traditionele aanspanningen bestaat uit drie onderdelen: de jurering, het wegparcours en de vaardigheidsproef. De kastelenrit is een CTA (zonder vaardigheid) en geen CIAT wedstrijd, maar tijdens deze demonstratie kunt u zien dat het aangespannen rijden echt een kunst is.

Vanaf 15.00 uur defilé door de Dorpsstraat.

Omstreeks 15.30 uur prijsuitreiking in de Dorpsstraat in Vorden. Voor Hotel Bakker staat onze speaker die meer informatie zal geven over de aanspanningen.

 

De volgende prijzen worden uitgereikt:

1ste prijs CTA.

2de prijs CTA.

In de Reep'n trofee (mooiste aanspanning van de vereniging).

Prijs van de Gemeente Bronckhorst is voor het mooiste geheel van de dag. Deze wordt uitgereikt door wethouder E. Blaauw.

De Thema prijs voor het mooiste sportrijtuig.