Dit jaar is ons thema 'sportrijtuigen'. Indien u in het bezit bent van zo'n prachtig rijtuig vragen wij u nadrukkelijk deel te nemen.

Wat is een sportrijtuig? Niet altijd maakte men gebruik van een rijtuig met een koetsier, soms wilde de eigenaar of eigenaresse bij wijze van sport de leidsels van de bok zelf hanteren. Of men wilde bijvoorbeeld discreet op stap zonder het personeel.

Voor die gevallen ontwikkelden zich een groot aantal rijtuigen, de sportrijtuigen waarbij 4 grote families worden onderscheiden. Namelijk de phaeton, de cart, de gig, de cabriolet en de break.

Op de site van de NVTG staat hier meer informatie over deze rijtuigen.

 

Wat hadden wij een geluk afgelopen zondag: het weer was fantastisch! Dat was de eerste opmaat voor een zeer geslaagde editie van de Kastelenrit. Dit jaar mochten wij diverse aanspanningen verwelkomen die nog nooit bij ons mee hadden gedaan. En deze mensen gaan zeker terugkomen. Van de deelnemers hebben wij alleen maar positieve reacties mogen ontvangen. Dat is een mooie opsteker, zeker omdat we er dit jaar voor gekozen hebben om de route weer een keer richting Het Suideras te laten gaan.

Ook de toeschouwers waren enthousiast. Dat kan ook bijna niet anders: als grootste traditioneel gerij rit van Nederland komen in Vorden de meeste rijtuigen langs. Dit jaar hadden we voor het eerst een demonstratie ringsteken in de dorpsstraat. Dit gaan wij volgend jaar zeker herhalen; wellicht geen ringsteken, maar wel een demonstratie die te maken heeft met de paardensport.

Tot slot willen wij alle vrijwilligers, sponsors en iedereen die ons een warm hart toedraagt bedanken! Zonder jullie lukt het ons niet dit evenement te organiseren.

Het belooft zondag een prachtige dag te worden: droog en niet te warm. Er zijn 50 hele mooie aanspanningen, dus er is genoeg te zien. U komt toch ook? De route vindt u hier. Wij zien u graag langs de route, op de kasteelweide of in het dorp.

Bedankt!

Wij willen alle vrijwilligers bij voorbaat al bedanken voor het harde werk en hun helpende hand. Zonder deze mensen is het voor ons niet mogelijk om de rit te organiseren. Ook de sponsors en 'vrienden van de Kastelenrit' willen wij hartelijk bedanken. Wilt u, net als deze mensen, dat de kastelenrit nog jaren door kan blijven gaan, dan kunt u ons ook steunen. Dit kunt u doen door zich aan te melden als vrijwilliger, sponsor, 'vriend van' of op de dag zelf een vrijwillige bijdrage te geven. Deze vrijwillige bijdrage kunt u op diverse plekken inleveren. Wij danken u hiervoor hartelijk. 

Pagina 1 van 7

Free Joomla! template by L.THEME